HENK HELMANTEL

OPENINGSTIJDEN MUSEUM HELMANTEL 

Museum Helmantel is vanaf 1 juni t/m 31 oktober 2020 geopend.

We zijn geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00. 
Ook op Pinkstermaandag (1 juni) zijn we open.

Vooraf kaarten reserveren: info@helmantel.nl of  0596-551415. 
Vanwege de coronamaatregelen zijn er geen rondleidingen en worden er geen groepen toegelaten.

 

Museum Helmantel gaat weer open.

18-05-2020 12:16

Wegens de coronamaatregelen konden we niet zoals gepland in mei open, maar vanaf maandag 1 juni openen we onze deuren weer en kunt u de nieuwe tentoonstelling van Henk Helmantel zien! De nieuwe tentoonstelling heet 'Helmantel Thuis - 35 jaar Museum Helmantel'. Vanaf het begin van dit museum in 1985 tot heden zullen ongeveer 65 schilderijen van de hand van Helmantel een beeld van deze periode weergeven. Stillevens en interieurs van kerken en kloosters zullen zoals gewoonlijk de hoofdmoot vormen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe werken te zien.

Vooraf reserveren van kaarten is verplicht. Dit kan via info@helmantel.nl of bel 0596-551415. I.v.m. de coronamaatregelingen voorlopig géén groepen, geen rondleidingen en weemavonden.
 

 

Overzichtstentoonstelling Henk Helmantel in Drents Museum

18-05-2020 11:37

Zo’n zestig schilderijen van de Groninger kunstschilder Henk Helmantel zijn vanaf 4 oktober te zien tijdens een grote overzichtstentoonstelling in het Drents Museum in Assen.
Daarnaast worden in de grote tentoonstellingszaal van het museum in Assen voorwerpen tentoongesteld die op Helmantels stillevens zijn afgebeeld en die uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen.
De overzichtstentoonstelling komt in plaats van de Frida Kahlo-tentoonstelling. Het Drents Museum exposeerde in 2004 ook al werk van Helmantel. Met deze nieuwe tentoonstelling, waarin naast bekende ook recente schilderijen van Helmantel te zien zijn, kan een nieuwe generatie met zijn werk kennismaken. De expositie opent 4 oktober en loopt door tot en met 7 maart 2021.

 

Nieuw boek: Licht dat leven doet

23-04-2020 12:20

Het nieuwe boek ‘Licht dat leven doet’ van Henk Helmantel en André F. Troost bevat schilderijen en liederen van twee christelijke kunstenaars.
Helmantel is beeldend kunstenaar en Troost is schrijver van gedichten en kerkliederen. In dit prachtige boek brengen ze hun kunstwerken bijeen. Het bevat veertig schilderijen, gecombineerd met evenveel bijpassende liederen. In het boek zijn schilderijen van Helmantel opgenomen die nog niet eerder in boekvorm verschenen en nieuwe liederen van Troost.
Het boek is uitgegeven door KokBoekencentrum en kost € 19,99. ISBN 9789043533546.

 

Webshop Helmantel

21-04-2020 17:46

useum Helmantel heeft nu ook een webshop!
Hier kunt u boeken, kaarten, kalenders en puzzels van Henk Helmantel online kopen.
De webshop vindt u hier en is onderdeel van Art Revisited. Agenda

18 May 2020 - Tentoonstelling Henk Helmantel in Hollum, Ameland
Dit jaar kunnen bezoekers van Cultuur en Historisch museum Sorgdrager genieten van het prachtige werk van Henk Helmantel. Helmantel mag dan inspiratie putten uit het werk van illustere voorgangers en graag oude voorwerpen met een “verleden” schilderen, zijn werk is toch overduidelijk gemaakt door een schilder die in de twintigste eeuw zijn opleiding en vorming heeft gehad. De expositie van Helmantel is tot september 2020 te zien in museum Sorgdrager in Hollum.
01 Jun 2020 - Tentoonstelling Helmantel Thuis. Museum Helmantel 35 jaar.
Ons museum opende zijn deuren in 1985. Het bevindt zich in het schuurgedeelte van De Weem. Ieder jaar vindt in het expositiegedeelte (de schuur) een tentoonstelling plaats, veelal met het werk van de nu 75-jarige Henk Helmantel, maar ook regelmatig met werk van andere kunstenaars, vaak rond een bepaald thema. Dit jaar wordt het werk van Helmantel getoond. Stillevens en interieurs van kerken en kloosters uit met name de laatste 35 jaar. Er hangen ook weer recente werken op de tentoonstelling.
28 Aug 2020 - Weemavond Kloosters in Groningen (onder voorbehoud)
Bouwe Luurtsema heeft zich verdiept in de historie van de 34 kloosters die in Groningen
hebben gestaan. Zijn lezing wordt verlucht door een PowerPoint presentatie, waarin al deze locaties zullen worden benoemd met enige bijzonderheden. Ook de door hem gemaakte maquette van het klooster Juliana in Rottum zal worden getoond.
11 Sep 2020 - Weemavond Tuingoed Foltz - een leven tussen planten (onder voorbehoud)
Andries Bierling, één van de twee eigenaren van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden, neemt u mee in de kleurrijke en verrassende wereld van Salvia’s, zonnehoeden, elfenbloemen en botanische rariteiten. Aan de hand van veel eigen fotomateriaal laat hij u kennis maken met deze bijzondere plek in Oost-Groningen. Tegelijkertijd geeft hij informatie over de hiervoor genoemde plantensoorten en laat hij op inspirerende wijze hun toepassingsmogelijkheden zien. Ook neemt hij planten mee voor de verkoop.
04 Oct 2020 - Tentoonstelling Henk Helmantel Drents Museum
Zo’n zestig schilderijen van de Groninger kunstschilder Henk Helmantel zijn vanaf 4 oktober te zien tijdens een grote overzichtstentoonstelling in het Drents Museum in Assen.
Daarnaast worden in de grote tentoonstellingszaal van het museum in Assen voorwerpen tentoongesteld die op Helmantels stillevens zijn afgebeeld en die uit de persoonlijke verzameling van de kunstenaar komen.