HENK HELMANTEL

Henk Helmantel, een leven lang schilderen en verzamelen,

Dit boek is verschenen ter ere van zijn 70e verjaardag, en wordt uitgegeven bij uitgeverij Art Revisited in Tolbert kost € 45,00, bevat 300 pagina’s. Ze toont ongeveer 195 afbeeldingen van zijn schilderijen, waarvan een honderdtal niet eerder in boekvorm is verschenen. Daarnaast krijgt u een kijkje in het museum en het woongedeelte van de prachtige, herbouwde, pastorie-boerderij, maar ook veel afbeeldingen van de kunstverzameling. Interessant is ook dat vijftien mensen, ieder vanuit hun eigen visie of discipline iets over het werk van Henk Helmantel vertellen. Het boek is in de museumwinkel te koop.

Boek "Henk Helmantel"

Van Henk Helmantel is in 2000 de herdruk verschenen van de uitgebreide monografie van 1998; hierin is actueel nieuws toegevoegd. In het boek staan 130 kleurenafbeeldingen, waaronder enkele pagina-grote details van schilderijen. Het boek wordt ingeleid met een artikel van Diederik Kraaijpoel, schilder/schrijver en oud-docent en een interview van de uitgever Hans van Seventer. Deze uitgave is de belangrijkste bron voor wie meer wil weten over het werk en achtergrond van deze schilder.

Verkrijgbaar in de betere boekhandels. Voor meer informatie, zie de uitgever Art Revisited, waar U ook terecht kunt voor reproducties (kaarten, posters, kalenders en video) van het werk van Henk Helmantel. 

Henk Helmantel
Herdrukt 2000
Auteurs: Diederik Kraaijpoel 
& Hans van Seventer
Circa 200 blz., 135 kleuren ill., 
31,7 x 29,5cm
Tekst in Nederlands, Engels en Duits
uitgegeven door Art Revisited
Dit boek is helaas uitverkocht.

Recensies
“...De nieuwe uitgave is een aanwinst. Niet alleen zijn de Helmantel-afbeeldingen voor iedereen die een kleine honderd gulden over heeft binnen handbereik, ook de analyse van werkwijze en technische aanpak van de schilder zijn waardevol...” 
Reformatorisch Dagblad, 9 december 1998

“En toch blijft hij een fenomeen waar een groeiend publiek waardering voor heeft...”
Trouw, 30 januari 1999